Spoštovani starši

Občina Črenšovci pripravlja ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom vrsto prireditev, s katerimi bomo dostojno počastili praznik, ki je za vse Slovence in Slovenke na levem bregu Mure izjemnega pomena.

Ker bo osrednja prireditev v občini Črenšovci v času počitnic (17. avgusta 2019 pred stavbo Občine Črenšovci), že zdaj izvajamo aktivnosti, da bi zagotovili kar najboljše pogoje in kar najboljši program. Želimo, da bi se ob polaganju venca pred spomenikom Jožefa Klekla starejšega v Črenšovcih, ko bo v gosteh predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, v program množično vključili mladi, tako so k sodelovanju že bili povabljeni učenci in učenke OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Ker želimo zagotoviti množično udeležbo in na kar najbolj dostojen način obeležiti pomembno obletnico, obenem pa v čim širšem krogu širiti ter krepiti domoljubje, k sodelovanju vabimo tudi sosednje občine, natančneje OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Odranci in OŠ Turnišče.

Za sodelujoče otroke bomo zagotovili posebne spominske majice in slovenske zastavice, s katerimi bodo pozdravili predsednika republike. Na osrednji prireditvi bodo otroci sodelovali v »špalirju« ter v sklepu kulturnega programa z Ljudskimi pevkami Kulturno-turističnega društva Črenšovci zapeli »prekmursko himno«, Slovensko krajino. Da bi lahko priskrbeli ustrezne velikosti majic in ustrezno število zastavic in da bi lahko prireditev kar najbolje načrtovali in izvedli, vas že sedaj vabimo, da za sodelovanje na prireditvi prijavite svojega otroka.

Obvezna skupna vaja vseh sodelujočih otrok na prireditvi 17. avgusta (naša želja je, da se vključijo vsi od 1. do 9. razreda, k čemur še posebej spodbujamo starše), bo dan pred prireditvijo, to je v petek, 16. avgusta 2019, predvidoma ob 17.00 na prireditvenem prostoru (pred Kleklovim domom oz. stavbo Občine Črenšovci).

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico za svojega otroka in jo najpozneje do 24. junija 2019 oddate na šoli oz. prijavite svojega otroka na info@jenamena.si. O vseh nadaljnjih aktivnostih Vas bomo obveščali osebno.

Na kratko Vas obveščamo tudi o prireditvah, ki bodo potekale v občini Črenšovci in Vas že zdaj vabimo, da se jih udeležite ter tako jasno pokažete, da ste ponosni Slovenci in Slovenke, s svojim zgledom pa najbolj pričujete tudi za Vaše otroke in za domoljubje.

 – Domoljubna akcija KÜPIN PA IZOBEJSIN SLOVENSKO ZASTAVO

(pričetek akcije 24. junija 2019; spodbujamo nakup slovenske zastave, naša želja je, da bi po naših domovih plapolale ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom državne zastave, ki bodo pričale o tem, da poznamo in cenimo zgodovino naših prednikov in smo danes Slovenci in Slovenke),

– Domoljubno kolesarjenje ob branikih slovenstva v občini Črenšovci

(nedelja, 11. avgust 2019),

– Predstavitev zbornika Spominčice

 – regijska obeležitev državnega praznika združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom V Črenšovcih leta 2018

(ponedeljek, 12. avgust 2019),

– Okrogla miza Jožef Klekl starejši, prekmurski Čedermac

(petek, 16. avgust 2019; sodelujejo dr. Andrej Hozjan, Franci Čuš in dr. Stanislav Zver),

– Osrednja občinska prireditev v počastitev 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom s polaganjem venca predsednika Republike Slovenije pred spomenikom Jožefa Klekla st. in predstavitev spominskih kovancev

(sobota, 17. avgust 2019, predvidoma ob 15.30)

V želji, da bo obeležitev 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom resnično srčna in odmevna, da bo to praznik vseh nas kot znamenje spoštovanja izjemnih prizadevanj naših prednikov za združitev s Slovenci onkraj Mure in da bo Vaš otrok nepozaben del nje, Vas lepo pozdravljamo,

Pripravljalni odbor za pripravo prireditev ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v občini Črenšovci

 

IME IN PRIIMEK OTROKA______________________________________________________________
STAROST OTROKA ________________________
VELIKOST MAJICE _____________________
Ime in priimek starša oz. skrbnika: ______________________________________________________
Elektronski naslov staršev oz. skrbnikov: _________________________________________________
Telefonska številka staršev oz. skrbnikov:_________________________________________________

 

PDF