Torek, 11. 2. 2020

Tudi drugi dan našega druženja je bil pestro obarvan. Učenci in učitelji so prišli zjutraj v šolo ter pozajtrkovali, nato pa se pripravili na delo. Vse predstavnike je čakala predstavitev opravljenega dela znotraj projekta. Predstaviti smo morali junake, ki jih bomo vključili v svoje igre, ki bodo nastale kot rezultat projekta. Naše junake, omislili smo si jih sedem, so predstavili Jakob Nemec, Ema Nerad in Grega Lutar iz 7. razreda. Svoje delo so odlično opravili, prav tako pa so se zelo potrudili tudi učenci drugih držav. V naslednji uri so učenci predstavljali tudi opise junakov drugih držav. Vsaka država je fotografije svojih junakov objavila na strani eTwinning, kjer smo si vsi lahko fotografije ogledali in si zamislili, kdo so junaki drugih držav in kaj počnejo po naših predstavah. Ugotovili smo, da so bili naši junaki učencem drugih držav zelo všeč.

V nadaljevanju smo se malo razgibali v telovadnici, in sicer s plesom. Gospa ravnateljica in folklorniki, učenci od 2. do 4. razreda, so nam predstavili ples Mlinček. Pokazali so nam korake ter ob glasbi zaplesali, nato pa povabili k plesu tudi druge učence. Ti so se hitro pridružili in zaplesali. Sledile so kratke predstavitve preprostih tradicionalnih plesov s Poljske, Italije, Slovaške, po katerih so seveda vsi tudi zaplesali. Portugalci pa so nam pokazali igro, ki je nam znana kot Ali je kaj trden most? Ura plesa je hitro minila in dobro smo se razgibali. Sledilo je kosilo.

Nato smo se odpeljali v Vulkanijo na Gradu na Goričkem. Razdelili smo se v dve mešani skupini ter se odpravili raziskovati vulkane in njihove značilnosti. Vsi, učenci in učitelji, smo se ob tem dobro zabavali in nasmejali. Ob koncu je sledil še obvezen nakup spominkov in sladkih dobrot in že smo se odpeljali ter v veselem vzdušju zaključili drugi dan druženja.