Četrtek, 13. 2. 2020

Četrtkovo dopoldne je bilo obarvano s pestrimi delavnicami. Učenci so se v treh skupinah udeležili treh različnih delavnic, ki so trajale 45 minut, izvedli pa so jih učitelji naše šole. Pri učiteljici Jasni so pobarvali in okrasili medene srčke in se naučili peči ptičke, pomagali sta tudi učiteljici Lara in Martina. Pri učitelju Toniju so plesali ter se naučili nekaj standardnih in nekaj modernih plesov, pri učiteljicah razredne stopnje pa so se veselo igrali z njihovimi učenci. S prvim razredom so raziskovali talne igre pred šolo, s tretjim razredom so skakali gumitvist, s petim razredom so se igrali belo letalo. Vsi trije razredi so svoje dejavnosti predstavili zunaj. Drugi razred jih je pričakal z naborom družabnih iger, med katerimi so naši gostje nekatere že poznali, nekatere pa še ne. V četrtem razredu pa so jih sprejeli z namiznimi igrami, ki so jih v veliki večini izdelali sami, ko smo na šoli imeli dan dejavnosti, ki je bil namenjen projektu Erasmus+. Po delavnicah, na katerih so se vsi učenci dobro ogreli in razgibali, nas je čakalo kosilo.

V popoldanskem delu dneva smo se odpeljali v Lendavo, kjer smo se povzpeli na stolp Vinarium ter se navduševali nad razgledom. Veseli smo bili, da ni vetra, a kljub vsemu smo lahko čutili, kako se stolp ziblje levo in desno. Iz Lendave smo se odpeljali nazaj v Veliki Polano, ustavili pa smo se še pri Copekovem mlinu. Tam so nam uslužbenke Občine Velika Polana pokazale Rečno šolo, sprehodili smo se po poteh nad vodo. Imeli smo srečo, saj smo lahko videli tudi nekaj srn, ki so tekle mimo nas. Sledilo je fotografiranje pri mlinu ter povratek v šolo. Ta del so učenci z veseljem pričakovali, saj so vedeli, da sledi Valentinov ples.

V prvem delu plesa so učenci predstavili naučene plesne korake in telovadnica je pokala po šivih od vseh plesnih parov, ki so se vrteli ob glasbi. V drugem delu smo se prestavili v jedilnico, kjer je sledil del plesa, za katerega so vsako leto zadolženi devetošolci ter skupnost učencev šole, ki je pripravila ustvarjalne delavnice za vse obiskovalce. Vsi učenci so se znova dobro razgibali ter pokazali svoje plesno znanje, ob koncu pa je sledilo še fotografiranje za spomin.

Prijetno utrujeni smo z dnevom zaključili ter se odpravili domov.