V petek, 22. septembra, smo gostili na naši šoli prav posebno osebo. Že med malico, ko sem sedela za mizo,  sem zagledala prav zanimivo  žensko. Imela je daljšo pisano obleko, kovček, zanimive pravljične usnjene škornje in zelo zanimiv klobuk. Ko sem jo videla od bliže, so me najbolj očarali njeni uhani…viseči uhani v obliki čajne skodelice. Bila je pisateljica MAŠA OGRIZEK.

Predstavila nam je pet knjig: Gospa s klobukom, Slon na drevesu, Sinje rdeče, Krasna zgodba in strip. Povedala nam je, da si besedni zaklad najbolj bogatiš z branjem knjig. Med obiskom smo lahko pisateljici zastavili tudi vprašanja. Mene osebno sta zanimali dve stvari: Pri katerem letu starosti si je Maša Ogrizek želela postati pisateljica? Odgovorila mi je, da si je to želela že od nekdaj. Drugo vprašanje pa: Ali je težko pisati po ilustracijah? Saj je zgodbo SLON NA DREVESU,  pisala po že v naprej narisanih ilustracijah. Odgovorila mi je, da je to za njo poseben izziv, a za pisateljice to ni nemogoče.

Na koncu smo lahko dobili avtogram ter sukance in gumbke za srečo. Obisk pisateljice mi je bil zelo všeč, saj je pisateljica bila vesela, družabna in zelo, zelo, zelo, zelo prijazna. Komaj čakam, da preberem kakšno njeno knjigo, npr. Gospa s klobukom.

To je moj pogled na pisateljico, ki je v meni pustila zelo dober vtis, prebudila veliko domišljije in spodbudila k branju. Zagotovo se je »gospa s klobukom« dobro počutila med nami, saj nam je eno knjigo kar podarila.

ZARJA GOMBOC, 4. razred