Dne, 7. 10. 2019, smo imeli na šoli kulturni dan v sklopu projekta Erasmus+. Cilji tega dne so bili spoznati igre nekoč in danes v Sloveniji, kot tudi igre na Poljskem, Portugalskem, Slovaškem in v Italiji. Učenci so se pogovarjali o pravilih ter vrednotah, ki jih te igre spodbujajo. Po razredih so izdelovali razne družabne igre, in sicer iz odpadnega materiala (spodbujanje skrbi za naravo).
Dan je potekal tako, da so učenci 1. in 2. razreda v šolo prinesli družabne igre (spomin, karte črni Peter, uno, mikado, človek, ne jezi se …), se pogovarjali o pravilih in igrali. Učence 3. razreda je obiskala babica učenca Davida Jaklina iz Velike Polane ter jim predstavila in pokazala igre, ki so se jih igrali nekoč (Jakec kje si, gumitvist, šlik, šlak, šlok..). V 4. razredu so učenci izdelali različne namizne igre (šah, mlin …) iz odpadnega materiala, kot so karton, les, pluta, želodove kapice. Učenci 5. razreda pa so spoznavali in se igrali razne rajalne igre.
Učenci višjih razredov so s pomočjo interneta poiskali in predstavili podatke o igrah na Poljskem, Portugalskem, Slovaškem in v Italiji. Prav tako so izdelali svoje družabne igre, logotip projekta Erasmus+ in logotip naše šole.

Galerija slik

Zapisala: Ines Kovačić