Tudi letos se naša šola pridružuje vseslovenskemu projektu z nazivom Nacionalni mesec skupnega branja. Letos se pričenja 8. 9., ko obeležujemo mednarodni dan pismenosti, zaključil pa se bo 13. 10., ko se zaključi tudi Teden otroka. V času trajanja projekta se bodo na šoli v sklopu pouka, v oddelkih podaljšanega bivanja, v projetu Popestrimo šolo in še kje zvrstili številni dogodki, ki bodo tako ali drugače povezani z branjem. Ker pa branje ni nekaj, s čimer bi zaključili po enem mesecu, se bodo številne dejavnosti odvijale kar preko celega leta. Začeli smo z razmišljanjem, zakaj obeležujemo mednarodni dan pismenosti. Učenci so ugotovili, da na tem svetu, žal, ni vsakomur dano, da se nauči brati in pisati, zato so srečni, da sodijo med tiste, ki se tega naučijo. Razmišljali so, kako bi se znašli v svetu, v katerem ne znajo pisati in brati. Navedli so tudi raznolike razloge, zakaj so veseli, da znajo brati in pisati. Njihove odgovore lahko preberete na fotografijah v galeriji slik.

Dolge poletne počitnice so bile tudi čas za branje po želji vsakega otroka. Vsak razred je zato na lično pripravljene razglednice zapisal nekaj predlogov različnih knjig, slikanic, revij in člankov, ki jih priporočajo v branje sošolcem, prijateljem, znancem. Tudi predloge si lahko ogledate v galeriji.

O številnih dogodkih, ki bodo potekali po celi Sloveniji, pa si lahko preberete na spletni strani projekta https://nmsb.pismen.si/.