NARAVOSLOVNI DAN V MIKRO+POLO

V petek, 9. 3. 18, smo se učenci 8. in 9. razreda udeležili naravoslovnega dneva v Mariboru, v podjetju Mikro+Polo. Mikro+Polo je podjetje, ki kupcu pomaga rešiti vsako težavo, s katero se sreča v eksperimentalnem okolju laboratorija. Visoko strokovnost zagotavljajo s 25 univerzitetno izobraženimi prodajnimi predstavniki različnih smeri: kemija, biokemija, mikrobiologije, zdravstvena nega, farmacija itd. Imajo tudi lastno blagovno znamko laboratorijskega pohištva LAB INTERIOR, s katerim so opremili že več kot 400 laboratorijev v Sloveniji, Avstriji, BIH, Bolgariji, Rusiji in drugod po svetu.

Najprej smo si ogledali posnetek Mikro+Polo – malo drugače. Izvedeli smo mnogo zanimivih stvari o podjetju. Imajo 93 zaposlenih iz drugih držav, delavci si lahko privoščijo brezplačen zajtrk, v odmorih lahko uživajo v eko paletnem vrtu, če pa so pridni in delo opravijo predčasno, lahko gredo tudi na dopust, kadarkoli si zaželijo. So družini prijazno podjetje in ljudem v stiski delijo brezplačne tople obroke. Pripravljeni so prisluhniti potrebam kupca, so prilagodljivi in sposobni poiskati rešitev v vseh okoliščinah.

Po ogledu posnetka smo se razdelili v dve številni skupini. Prva skupina je raziskovala na področju mikroskopiranja in hidrolize vode, druga pa na področju genetike in naravne kozmetike. Ogledali smo si demonstracijski laboratorij in malo posedeli v njihovem paletnem vrtu. Ob koncu zanimivih delavnic, smo učenci prejeli majhne spominke na ta dan.

Bilo je zanimivo in kreativno, poleg tega pa smo pridobili tudi nekaj novega znanja.

Sara Matjašec, 9. razred