Select Page

Spoštovani starši in učenci!

Na podlagi danes prejete okrožnice MIZŠ vas obveščamo, da je Vlada Republike Slovenije v sredo, 30. 12. 2020, v poznih večernih urah zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Do 4. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok in sprejela novega, ki bo začel veljati 5. 1. 2021 (z objavo v Uradnem listu), po katerem bodo šole izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021. Torej v tednu od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021 se POUK ZA UČENCE VSEH RAZREDOV IZVAJA NAPREJ NA DALJAVO.

Novi odlok odpira zgolj osnovne šole s prilagojenim programom in zavode za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami, ki svojo dejavnost v celoti vračajo v šole 5. 1. 2021. Vrtci v naslednjem tednu še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu in zagotavljajo program za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način (kakor po sedaj veljavnem odloku).

V naslednjem tednu bo Vlada RS glede delovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov in vračanja otrok v vrtce in šole na podlagi tedanje epidemiološke situacije sprejela nov odlok. Naprošamo vas, da spremljate obvestila na šolski spletni strani glede izvedbe pouka po 8. 1. 2021, o čemer vas bomo obvestili takoj, ko prejmemo informacije s strani pristojnih institucij.

Zdrav in varen preskok iz starega v prihajajoče novo leto vam želim v upanju, da se bo epidemiološka slika v državi izboljšala in omogočila vračanje vseh učencev in zaposlenih v šolo ter vrtec.

Ravnateljica zavoda:

Danijela Apatič

OBVESTILO ZA STARŠE IN UČENCE 31.12.2020