Tokrat se dan ni začel kot običajno, tokrat je »Miškov klobuk« za nas pripravil nekaj drugačnega. Turistični podmladkarji iz projekta Turizmu pomaga lastna glava so na popotovanje skozi deželo štorkelj s sabo vzeli kovček. Tam so se skrivala majhna, a sladka presenečenja za vse učence do 5. razreda. Za čisto vse učence, do 9. stopničke, pa so v gnezdo priletele »ftijčke.« Različne postojanke, presenečenja, nastopi ‒ vse od Miškove domačije, našega prelepega polanskega Parka Dežela štorkelj, do knjižnice, kjer štorklje živijo le še v besedah poezije in knjig.

Ravno »Miškove« poljane pa so tiste, zaradi katerega je bilo omenjenih tudi nekaj učencev ‒ od Prekmurja pa do Ljubljane, ki so svoje umetniške navdihe prelili na papir in so bili nagrajeni na prireditvi, na kateri smo razglasili nagrajence likovnega natečaja. Sašo, iz 8. razreda, nam je za razglasitev zaigral na bobne ‒ kot v šovu, ko razglasijo prejemnika nagrade. Maj, Timeja, Jakob Vuk in Živa iz 6. razreda so nam prišepnili nekaj besed, kratkih, a poučnih, na kitari je Maja spremljala Alja, Timejo Eva na violini, prav tako Jakoba Špela. Živo pa sta po poti besed pospremila Špela na violini in Samo na harmoniki. Zarja nam je pristno in doživeto prebrala črtico Mankica, moja BFF. Na svoje inštrumente so nam ob koncu zaigrali še člani iz benda Bara banda, bili so »barbastični«. Nekaj spregovorjenih misli sta zbranim namenila tudi gospod župan, mag. Damijan Jaklin in v. d. ravnatelja zavoda, gospa Danijela Apatič.

Prav zagotovo pa vsi nagrajenci, mentorji, povabljeni, nastopajoči, ki so se Podmladkarjem in županu pridružili na Miškovi domačiji, ne bodo pozabili okusne pogostitve.

Dan je bil poučen, domišljijski, fantazijski, okusen, nagrajen in glasbeno obarvan ter »barbastičen«.

Še nekaj sem o dnevu pozabila reči: »Miškov« klobuk dol!

Galerija

 

Pia Cigut, 7. razred