Na OŠ Miška Kranjca Velika Polana smo po uspešno opravljenem izboru bili seznanjeni s podelitvijo naziva Kulturna šola 2020 za kulturno udejstvovanje učencev in mentorjev na različnih področjih: literarnem, gledališkem, likovnem, glasbenem, umetniškem, folklornem ter na področju ohranjanja kulturne dediščine.

Ob pridobitvi naziva Kulturna šola v nadaljnjih štirih letih nas je 15. 9. 2020 obiskala predsednica JSKD Lendava, gospa Danijela Hozjan, ki je ravnateljici Danijeli Apatič in koordinatorici, mentorici Kulturne šole, učiteljici Martini Ternar Gabor, ob tej priložnosti podelila zastavo in priznanje ter zbornik in sliko, ki nas bosta spominjala na čas soočanja z novim načinom življenja v času trajanja epidemije koronavirusa.

Martina Ternar Gabor

Po podelitvi smo na ta dan obeležili tudi obletnico rojstva pisatelja Miška Kranjca s krajšim radijskim programom.  Pod mentorstvom učiteljice Martine Ternar Gabor smo napisali dramsko besedilo, ki sva ga Nika Tompa in Pia Cigut odigrali v času radijskih minut. Besedilo je bilo napisano v prekmurščini, narečnem jeziku, ki ga še dandanes radi ohranjamo.

Po uvodnih verzih iz pesmi Spejvaj nama Katica sva z Niko ugotavljali, da je Miško Kranjec bil pomemben človek, ki je v svojih delih malega človeka naredil velikega in pomembnega. Tudi sama razstava v jedilnici, z naslovom Življenje je lepo … nas opominja, da smo ljudje kot knjige – veliko novega lahko iz njih izvemo, spremljamo zgodbe vsakega izmed nas, hkrati pa ostane še veliko stvari neprebranih in neodkritih.

Pia Cigut, 9. a