Prejšnji petek, 25. 5. 2018 smo skupaj z Občino Velika Polana in JSKD OI Lendava pripravili prireditev ob zaključku literarnega natečaja Strici so mi povedali, na katerem so sodelovali tudi učenci naše šole. Sara Matjašec iz 9. razreda je napisala najboljšo črtico v tretjem triletju, v drugem triletju je 2. mesto zasedla Zarja Gomboc iz 4. razreda. Obe sta prejeli simbolično nagrado, v kateri se je med drugim znašlo tudi bivanje na domačiji Miška Kranjca za dve osebi v vikend paketu.

Ob 11. uri je prireditev v dvorani Doma krajanov pričel nežen zvok cimbal izpod spretnih rok domačinke Martine Žerdin. Na prireditvi so nastopili učenci otroške folklore in zbora OŠ Miška Kranjca Velika Polana. S svojimi točkami so se predstavili tudi učenci OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani, ki so odigrali odlomek iz Povesti o dobrih ljudeh ob spremljavi tamburic. Zaigrali so nam tudi mladi tamburaši. Folklorniki iz OŠ Miška Kranjca iz Ljubljane pa so zapeli in zaplesali ljudske plese. Med pesmimi in plesi pa sta odlomke iz najboljših črtic prebrali Ajda Iza iz 6. razreda in Saša iz 7. razreda.

Prireditev je bila prepletena tudi z govori. Spregovoril je župan Občine Velika Polana in direktor JSKD RS. Zbrane je nagovorila tudi v. d. ravnateljica Danijela Apatič. Gospa Janja Magdič se je zahvalila vsem nastopajočim in povezovalcema Sari in Maticu iz 9. razreda, ki sta prireditev povezovala v knjižnem in neknjižnem jeziku.

Popoldne, po prireditvi je sledilo druženje z ljubljanskimi učenci in učitelji. Najprej smo se šli poklonit na grob Miška Kranjca. Zatem smo se odpravili na okusno kosilo, ki nas je pričakalo na naši šoli. Po sprostitvi na igrišču smo šli še v Pomelaj, kjer smo lahko videli, kupili ali občudovali izdelke izdelane izpod pridnih prekmurskih rok. Sledil je ogled domačije Miška Kranjca. Za konec smo se še družili v parku.

Z obema ljubljanskima šolama smo se prijetno družili, zato si tovrstnih srečanj še želimo.

Zvečer smo si v dvorani lahko še ogledali Katastrofalno večerjo KD Ivan Kaučič Ljutomer.

O prireditvi si lahko preberete tudi na sledeči povezavi.

Fotografije s prireditve in z druženja ter ogledov pa si oglejte v galeriji slik.

Zapisali: učenka Pia Cigut, 6. razred in učiteljica Valerija Dravec Donša