Odpadna embalaža lahko postane odlično glasbilo. Potrebujemo samo malo domišljije in pridne roke. Učenci 4. razreda so zbirali ideje za najbolj izvirno glasbilo iz odpadne embalaže. Najprej so izbrali material za svoje glasbilo in ga potem izdelali. Novemu glasbilu so dali tudi posebno ime in ga v šoli predstavili sošolcem. Nastalo je kar nekaj zelo izvirnih in zanimivih glasbil.

Luka Čeh: Buttercakes bendžo in gosli

Glasbilo sem naredil skoraj sam. Ko sem ugotovil, da se glasbilo oglaša sem poskočil od veselja. Izdelal sem ga iz deske, ribiške žime, žice, vijakov in škatle od keksov. Moje glasbilo je bendžo. Iz stebla koruze sem izdelal tudi gosli.

Anej Divjak: Citroboben

Ko sem delal citre in boben sem se imel lepo. Bilo je zanimivo in tudi malo težko. Citre so iz gumic, škatle in plastičnih žličk. Boben je iz plastičnega kozarca in balona.

Erika Gajzer: Erikine citre

Glasbilo sem naredila v soboto. Delala sem ga eno uro. Moje citre se oglašajo zelo dobro. Učiteljica me je pohvalila.

Filip Grenko: Kitarogumi, bobnokuli in robokamen

Eno glasbilo sem izdelal iz gumic in škatle od šivank, drugo iz plastičnega lonca in kulijev ter tretje iz plastenke, kamenčkov in peska.

Nicholas Horvat: Melvin

Naredil sem ropotuljo. V plastenko sem dal kamenčke.

Klara Hozjan: Rožnata kitara

Glasbila smo naredili iz odpadnega materiala. Ko sem delala glasbilo se mi je zdelo lepo. Glasbilo sem delala doma. Potrebovala sem škatlo od robčkov in tulec od papirja. Naredila sem kitaro iz odpadnega materiala.

Jadranka Ikanović: Boben bombo

Ko sem začela delati glasbilo sem se počutila dobro. Delala sem v kuhinji. Naredila sem boben. Izdelala sem ga iz odpadnega materiala. Ko sem prišla v šolo sem ga pri glasbeni umetnosti pokazala sošolcem in učiteljica me je pohvalila.

Iza Jerebic: Bim bom bam

Naši inštrumenti so bili izdelani iz različnih materialov. Med izdelovanjem smo se zabavali. Zelo nam je bilo všeč, ko smo lahko zaigrali na njih. Jaz sem izdelala boben.

Tiem Marton: Plafon

Med zimskimi počitnicami sem se zelo veselil izdelave recikliranega glasbila. Čeprav sem porabil šest ur, mi je bilo všeč. Učiteljica mi je povedala, da je zelo lepo in, da sem se zelo potrudil. Moje glasbilo proizvaja devet lepih zvokov.

Karla Nerad: Rockerska kitara

Za nalogo smo morali izdelati reciklirano glasbilo. Vsi smo se zelo trudili. Ko smo prišli v šolo so bila vsa glasbila zelo lepa. Ta glasbila smo izdelali iz recikliranih odpadkov. Moje glasbilo je bila kitara. Imela je različne zvoke.

Jaka Porle: Bas bos

Všeč mi je bilo delati glasbilo. Čeprav je bilo veliko dela, smo se zabavali. Delal sem bas. Izdelal sem ga iz vedra, lesene palice in vrvice. Delal sem ga dve uri in pol.

Sofija Ritlop: Barvna pihalka

Glasbilo sem naredila iz papirja, slamic in volne. Glasbilo sem delala eno uro. Naredila sem piščal. Proizvajale so zvok.

Špela Sobočan: Mavrični boben

Glasbilo sem delala v sredo popoldan. Delala sem približno dve uri. Naredila sem boben, ki je proizvajal dva različna zvoka. Učiteljica me je pohvalila.

Nik Stanko: Pokalna folija

Ko sem delal glasbilo mi je bilo lepo. Naredil sem glasbilo iz materialov, ki sem jih imel doma. V šoli me je učiteljica pohvalila, ker sem se spomnil dobrega glasbila.

Žiga Trojak: Prosenokašna ropotulja

Moje glasbilo je iz dveh enakih lončkov. V njiju sem dal proseno kašo. Bil sem zelo vesel. Učiteljica mi je povedala, da je lepa.