http://www.est.si/sen-kresne-noci/

V torek, 15. 1., smo se učenci predmetne stopnje odpravili na ogled muzikala Sen kresne noči v Ljutomer. Muzikal so pripravili dijaki II. gimnazije Maribor. Predstava je trajala dve uri in pol. Pripovedovala pa je o ljubezni in ljubezenskih težavah. Mlad par se zakljubi, toda oče je za dekle že izbral moža. Ona s svojo pravo ljubeznijo pobegne v gozd, kjer pa sta se izgubila. Na koncu se vse uredi.

Kristina, 7. razred

Muzikal mi je bil všeč zaradi vseh presenečenj, ki so si sledila. Zelo lepo so peli in plesali, pri tem pa smo lahko videli čudovito izdelane kostume. Na koncu je sledil močan aplavz, da smo jim vsaj malo povrnili za ure in ure vaj petja in plesa ter izdelovanja vseh odrskih pripomočkov.

Pia, 7. razred

Všeč so mi bile zanimive in lepe pesmi ter kostumi. Zanimivo je bilo tudi, da so celo predstavo govorili angleško.  Natopali so tudi smešni liki, npr. mesarka, vodovodar. Imeli so tudi dobre plesalce in plesalke. Najlepše mi je bilo, ko so peli na stopnicah.

Aljaž, 9. razred

Všeč mi je bilo, da so se med predstavo izvajale akrobacije in smešni prizori. Nasploh mi je bil muzikal zanimiv, lepo so plesali in peli.

Luka, 9. razred

Muzikal se mi je zdel zelo dober in zanimiv. Med samim ogledom sem zelo uživala. Igralci in igralke so lepo peli in dobro nastopali. Če bi lahko, bi si ga ogledala še enkrat.

Julia, 9. razred

Med ogledom sem zelo uživala in se tudi nasmejala. Igralci in igralke so se zelo dobro naučili angleškega jezika ter izvrstno peli in zaigrali.

Maja, 9. razred

Ta dan se mi je zdel zelo lep. Vse se je začelo zjutraj, ko smo prišli v šolo in smo imeli uro o bontonu v gledališču. Pred odhodom v Ljutomer smo imeli še malico, nato pa smo se odpeljali na predstavo.

Jan, 7. razred