V ponedeljek, 5. oktobra se je pričel teden otroka. Letos je tema bila ODGOVOR JE POGOVOR. Organizirane so bile dejavnosti za cel teden.

V ponedeljek smo se najprej pogovarjali, kaj pomeni teden otroka. Ogledali smo si animirani film z naslovom  Vrabček Richard. Film je bil smešen, zanimiv ter zabaven. Po ogledu smo nadaljevali s poukom po urniku.

V torek smo imeli športni dan, tekmovali smo v TEE-ballu. Zjutraj ob 8:00 smo se zbrali učenci od 4.–9. razreda. Odpravili smo se na nogometno igrišče, se namestili na tribune in pripravili na igro. Naš razred je igral proti 4. ,6., 7., 8. in 9. razredu. Z doseženim rezultatom smo bili zadovoljni. Ta igra je odlična, saj si  poleg učenja športnih veščin pridobivamo tudi izkušnje skupinskega dela.

V sredo je bila organizirana dejavnost VARNI V PROMETU, vendar je zaradi slabega vremena odpadla. Ta dan je pouk potekal po urniku.

V četrtek smo s kredami polepšali šolsko dvorišče. Tema risanja je bila ODGOVOR JE POGOVOR. Sama  sem narisala svoje prijateljice, kako se na plaži pogovarjamo o TEDNU OTROKA.  Vsaka skupina se je z risanjem potrudila po najboljših močeh in s tem pripomogla do lepšega šolskega dvorišča.

V petek smo dobili navodilo, da na lističe napišemo ali nas kaj skrbi, imamo težave doma ali v šoli … Pisali smo anonimno. Učiteljica je vsebino na vseh lističih glasno prebrala, nato smo skupaj  iskali rešitve in pomagali s svetovanjem, kaj narediti v določenem primeru. S tem dnem se je letošnji teden otroka tudi zaključil.

Lana Litrop, 5. a

6. 10. 2020 smo imeli športni dan. Učenci od 4. do 9. razreda smo med seboj tekmovali v T-ballu. Igrali smo na nogometnem igrišču, na katerem smo razporedili 3 igralna polja. Razred, ki je dosegel največ zmag in točk, je osvojil končno zmago. Na 1. igralnem polju je sodila učiteljica Lidija, na 2. učiteljica Tjaša in na 3. učitelj Toni. Vsak razred je izbral svojega kapetana, ki je vodil ekipo (celotni razred). Nagrada je bila 1 velika vrečka bombonov za prva tri mesta. Na vsakem igrišču smo igrali 3 serije, vsak razred z vsakim. 3. mesto je dosegel 7. razred, na 2. mesto se je uvrstil 9. razred, 1. mesto pa je pripadlo 8. razredu.

Čeprav se naš 6. a ni uvrstil na stopničke, smo bili vsi zadovoljni, saj je najbolj bila pomembna igra, v kateri je sodeloval razred kot celota. Ta dan smo bili zato vsi še bolj povezani.

Iza Jerebic, 6. a

[Galerija ni najdena]