V ponedeljek, 25. 3. 2019, je na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci potekalo 27. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Na njem so se s svojimi raziskovalnimi nalogami predstavili tudi učenci naše šole in dosegli odlične uspehe.

Kaja Žalig in Špela Jaklin sta, pod mentorstvom učiteljice Suzane Kotnjek,  na področju biologije,  izdelali in zagovarjali raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv doma pripravljenih naravnih gnojil na rast izbranih rastlin. Osvojili sta ZLATO PRIZNANJE  in se uvrstili v prvi krog DRŽAVNEGA srečanja.

Tia Tonković je, pod mentorstvom učiteljice Jelke Horvat, na področju geografije, izdelala in zagovarjala raziskovalno nalogo z naslovom Identiteta Prekmurja in prekmurski osnovnošolci. Osvojila je SREBRNO PRIZNANJE in se uvrstila v prvi krog DRŽAVNEGA srečanja.

Maj Mlinarič, Silvija Sarjaš in Staša Jerebic so, pod mentorstvom učiteljice Brede Vöröš, na področju zgodovine, izdelali in zagovarjali raziskovalno nalogo z naslovom Pogled na življenje v SFRJ. Osvojili so BRONASTO PRIZNANJE.

ZA ODLIČNE REZULTATE JIM ISKRENO ČESTITAMO!