Select Page

Spoštovani starši in učenci!

Na podlagi testiranj zaposlenih s hitrim antigenskim testom (HAG) dne 8. 2. 2021 smo v zavodu imeli 4 osebe, pozitivne na Covid-19. Kot ste bili obveščeni v obvestilu dne 8. 2. 2021, je pozitivna zaposlena oseba (strokovna delavka šole) imela blage simptome, značilne za Covid-19. Vsi zaposleni s pozitivnim rezultatom na hitrih testih so bili v torek, 9. 2. 2021, ponovno testirani s PCR-testom, ki je pri vseh zaposlenih negativen.

Na podlagi negativnih PCR-testov se po posvetovanju z NIJZ in pristojnim MIZŠ šola za učence 1. triade od jutri, 11. 2. 2021, dalje odpira, kar pomeni, da bo vzgojno-izobraževalno delo v četrtek, 11. 2. 2021, in petek, 12. 2. 2021, za učence od 1. do 3. razreda potekalo v prostorih šole. Za teden od 15. do 19. 2. 2021 po šolskem koledarju zaenkrat še vedno velja, da so za učence naše regije zimske počitnice.

Na podlagi napovedane spremembe – ponovne izvedbe pouka za učence 1. triade v šoli, urejamo vse potrebno za jutrišnje odprtje.

Podrobnejše informacije boste starši preko e-pošte prejeli od učiteljic razredničark.

Pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom smo sledili navodilom pristojnih institucij in ravnali v skladu z njimi. Zaprtja šole za učence 1. triade si ni želel nihče. Okoliščine, v katerih smo se znašli zaradi situacije s pozitivnimi in nato negativnimi rezultati testov, so narekovale hitro in nujno ukrepanje. To so okoliščine, na katere nimamo vpliva, a jih moramo imeti v uvidu, da so in bodo možne, verjetne in so kot tveganje posledica izvajanja pouka v šoli.

 

Lepo vas pozdravljamo.

 

                                                                                                                                   Ravnateljica zavoda

Danijela Apatič