Select Page

Letos bomo, z že 10. jubilejnim, Tradicionalnim slovenskim zajtrkom obeležili dan slovenske hrane. Zajtrk je najpomembnejši dnevni obrok, saj telesu zagotovi energijo za začetek dneva. Žal pa opažamo, da mnogi otroci, predvsem pa mladostniki, ne zajtrkujejo. S tem delajo svojemu telesu, ki potrebuje še dodatno energijo, veliko škodo. Čas, ko se učenci izobražujejo na daljavo, odpira nove možnosti za osveščanje o pomenu zajtrka in zdrave prehrane tudi v boju proti novemu koronavirusu. Stroka opozarja, da je zelo pomembno redno začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje, saj se izboljša reševanje kompleksnih nalog, logično sklepanje in aritmetika, reševanje problemov, pozornost ter spomin.

Letošnja situacija je, zaradi pouka na daljavo, nekoliko drugačna, kot prejšnja leta, ko smo se v jedilnici zbrali ob tradicionalnem slovenskem zajtrku in vsi skupaj pozajtrkovali črni kruh, maslo, med, mleko in jabolko slovenskega izvora. Ker pa tudi v teh, nekoliko drugačnih časih, ne smemo zanemariti pomena slovenske hrane in zajtrka, ga bomo obeležili na nekoliko drugačen način.

Vabimo vas, da si v petek, 20. 11. 2020, sami pripravite vaš tradicionalni zajtrk, ki vključuje živila: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Na spletni strani šole bo odprta spletna učilnica, v katero boste lahko oddali fotografije in kratke opise vašega zajtrka.

V spletni učilnici boste našli tudi zanimive povezave, kjer boste izvedeli več o Svetovnem dnevu hrane in o pomenu hrane.

ŽELIMO VAM DOBER TEK!

 

Vodja projekta TSZ:Suzana Kotnjek

Ravnateljica zavoda: Danijela Apatič