šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V predprazničnih dneh meseca decembra, od 13. 12. do 15. 12. 2023, smo na OŠ Miška Kranjca Velika Polana pripravili izmenjevalnico igrač, knjig in namiznih iger.

Iz leta v leto se na policah in škatlah otrok nabere veliko knjig,  igrač in namiznih iger. Nekatere vzamejo v roke zelo pogosto, nekatere pa redkeje, nekatere pa čez čas več ne uporabljajo. Igrače, igre in knjige so polne spominov, ki jih ne želijo zavreči. Lahko pa, tako kot so njim prinesle veliko veselja in zabave, s svojo nalogo nadaljujejo, če jih podarijo v izmenjevalnici  in si sami izberejo zase »novo« igračo, igro ali knjigo. Tako bodo igrače in knjige še naprej opravljale svojo nalogo.

Kako so učenci sodelovali pri tej čarobni nalogi?

Pripravljeno igračo, igro ali knjigo so prinesli v šolo in jo predali učenkam 9. R, ki so prinešeno sprejemale v učilnici na zgornjem hodniku v SREDO 13. 12. in  v ČETRTEK 14. 12. 2023 v času predure. Ob tem je vsak učenec dobil barvni listek z zabavno nalogo. Učenci so k  igrači ali knjigi po večini dodali tudi kakšno spodbudno  misel in lepe želje.  

IZMENJEVALNICA je svoja vrata ponovno odprla v PETEK 15. 12. 2023. Takrat so si učenci izbrali igračo, knjigo ali namizno igro zase.

POMEMBNO:

V izmenjevalnici so se izmenjale samo RABLJENE stvari.  

Zakaj sodelovati  v izmenjevalnici?

  1. Igrače bodo tako opravljale svojo nalogo še naprej.
  2. Na svoji polici ali škatli z igračami je vsak sodelujoči ustvaril prostor za »novo« igračo.
  3. Pomagali smo tudi naravi, saj tiste igrače, igre ali knjige katerih ne uporabljamo več nismo zavrgli med smeti.
  4. Nekomu smo polepšali igro.

V izmenjevalnici so sodelovali predvsem učenci razredne stopnje, pristopilo pa je tudi nekaj starejših učencev.

Sodelovali smo tudi v solidarnostni akciji zbiranja otroških igrač v organizaciji Medgeneracijskega centra Beltinci. Podarili smo osem otroških knjig in eno družabno igro. Podarjene stvari so bile namenjene za decembrsko obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin v organizaciji Centrov za socialno delo Pomurja.

Dostopnost