šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

Narava je skrivnostna, nepredvidljiva, preprosta, a kljub temu polna zvijač. Je prostor, kjer se umirimo, spočijemo. Je tudi naša velika učiteljica. Vse to nam omogoča le, če ji vemo prisluhniti. Okolje, v katerem živimo, nam omogoča, da obstanemo in spoznamo, da je življenje čudovito, če se mu prepustimo.

V sklopu letošnjega trajnostnega projekta Zeleni teden smo na šoli v ospredju postavili aktivnosti, vezane na pomen krožnega gospodarstva ter ohranjanje neokrnjenih naravnih danosti našega okolja.

Prepričana sem, da se vsi zavedamo prednosti inovacij ter pozitivnega vpliva na ustvarjanje novih gospodarskih možnosti. Zavedati pa se moramo tudi ohranjanja okolja, saj je zelena rast v središču zagotavljanja trajnostnega razvoja domačega in širšega okolja. Zadihajmo z naravo, ki nas obdaja, ohranimo in negujmo jo – mislimo zeleno, ravnajmo modro. Narava nam bo hvaležna.

Spoznali smo in naučili smo se, da je vsak dan lahko priložnost za kaj novega. Tisto, kar je pomembno pri tem, pa je pogum in volja do sprememb, ki nam omogočata, da ohranjamo naše jedro čisto in sami sebi ter drug drugemu omogočimo kvalitetno življenje.

V sodelovanju z Občino Velika Polana je potekalo zbiranje kosovnih odpadkov v času Zelenega tedna.

Učenci smo aktivno sodelovali pri spremljanju zavržene hrane po razredih, v času rekreativnih odmorov smo tekli in zbirali kilometre za novo zasaditev dreves v Afriki, zbirali smo uporabna oblačila in igrače, poslušali pravljice, za otroke vrtca smo pripravili lastno predstavo na ekološko temo. Dogajanje Zelenega tedna je bilo pestro, aktivnosti pri Rečni šoli pa bomo zaradi slabega vremena opravili v mesecu maju.

V spodnjem videoposnetku, kjer so zbrani utrinki našega dela, si lahko pogledate, kaj vse smo počeli.

Otroci in učenci so tudi letos poustvarjali v internem natečaju in v ospredje postavljali Zeleni domači kraj.  Letošnji nagrajenci so bili vrtec oddelek 1-4 let, Tara Lebar Štaman, Sofija Andrejek, Marsel Horvat, Svit Ščančar, Miha Hozjan, Ajda Kavaš, Nina Stanko, Urška Sobočan in Anej Štuhec. Nagrajencem čestitamo.

Poskrbimo, da se dober glas o pokrajini in prijaznih ljudeh našega kraja ponese širom sveta tudi v naslednjih letih.

 

 

Dostopnost