šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

USTVARJALNE DELAVNICE V ČASU ZELENEGA TEDNA

OČIŠČEVALNA AKCIJA

Dan dejavnosti na razredni stopnji.

JOGA

V petek smo z ucenci od 1. – 5. razreda spoznali osnove joge.

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA

V petek smo se učenci predmetne stopnje udeležili delavnic, ki jih je izvedla sodelavka Društva za zaščito živali Pomurja. Predstavila nam je najbolj pereče težave, ki jih v društvu zaznavajo glede skrbi za pse in mačke. Predstavila nam je nekaj žalostnih zgodb živali, ki pa so se na srečo dobro končale in je bilo za živali dobro poskrbljeno. V drugem delu delavnice pa smo sami postali sodelavci društva. Odgovarjali smo na telefonske klice zaskrbljenih ljudi, ki so opazili takšne in drugačne težave z malimi živalmi ter jim z znanjem, ki smo ga dobili v prvem delu, skušali pomagati.

Aktivnosti OPBja in JV

V sklopu OPB in JV smo si ogledali video posnetke na temo čista narava in s kredami risali na zunanjih asfaltnih površinah.

Tehniški dan: Ustvarjalne delavnice

Četrtek je potekal na zelo zanimiv in razgiban način, saj smo se udeležili ustvarjalnih delavnic v izvedbi različnih učiteljev in mentorjev, ki so k nam prišli tudi iz sosednje Madžarske. Preizkusili smo se v lončarstvu in izdelovali izdelke na lončarskem vretenu. Na slikarski delavnici smo ustvarjali razredne mozaike, na delavnici z glino pa smo ustvarjali raznovrstne glinene izdelke. Ena izmed delavnic je bila še delavnica joge, kjer smo se naučili tehnik dihanja in sproščanja, kar nam bo prišlo prav pri raznovrstnih stresnih situacijah. Skupaj smo tudi pozdravljali sonce in preizkusili še številne ostale poze.

Naravoslovni dan: Lušt in Ocean Orchids

Obiskali smo podjetji Ocean Orchids in Lušt. V Ocean Orchids smo si ogledali tropski vrt in izvedli veliko novega o različnih tropskih rastlinah. Naš ogled je potekal dve šolski uri, po tem pa smo se odpravili v Lušt, kjer so nam predstavili pridelavo njihovih luštnih paradižnikov. Po predstavitvi smo lahko poskusili različne paradižnike pridelane v njihovih rastlinjakih. Ta naravoslovni dan nam je bil zelo všeč in izvedeli smo veliko novega.

Zapisali: Maša Hanc in Špela Stanko

Reciklirani orkester

Odpadna embalaža lahko postane odlično glasbilo. Potrebujemo samo malo domišljije in pridne roke.

V okviru Zelenega tedna smo se z učenci 4. razreda odločili, da različna glasbila izdelamo kar iz odpadne embalaže in drugih materialov. Učenci so v šolo prinesli najrazličnejše stvari – škatle, elastike, plastenke, vrvice, slamice, tulce, jogurtove lončke, zamaške in še veliko drugih predmetov, ki so jih našli v mamini kuhinji, očetovi delavnici ali kar v naravi. Da domišljija ne pozna meja, so učenci dokazali s tem, da so izdelali nadvse ustvarjalna glasbila in na njih, kot v pravem orkestru, tudi zaigrali.

učiteljica glasbene umetnost Sandra Hanžič

Potopisno predavanje: Otroci sveta

V torek ob pričetku Zelenega tedna, nas je po svetu popeljal gospod Zoran Furman, ki je popotnik in fotograf. Skozi pisane fotografije nam je predstavil življenje otrok po svetu, ki se precej razlikuje od naših življenj tukaj. Kot je ugotovila prvošolka, smo lahko zelo zadovoljni s tem kar imamo.

Dostopnost