Regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico je potekalo 29 . 9. 2022 na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.
Tekmovanja so se udeležili učenci iz 8. razreda. Tekmovali so Klara Hozjan, Jadranka Ikanovič, Karla Nerad in Sofija Ritlop. Spremljevalna učenca sta bila Luka Čeh in Tiem Marton.
Tekmovalci so morali pripraviti glavno jed – Raviole z divjimi rastlinami in brezalkoholni napitek na osnovi šipkovega čaja.
Naši učenci so se odločili za raviole z nadevom iz slanine, regrata, divjega regrata in krompirja ter omako iz bučnih semen in bučnega olja. K napitku iz šipkovega čaja, so dodali suho sadje: fige, slive in marelice. Za osvežitev še limono, meto in meliso. Namesto sladkorja so uporabili lističe stevie. Za takšno jed so se odločili zato, ker so vse sestavine lokalno pridelane.
Na koncu samega tekmovanja, so lahko vsi tekmovalci in mentorji poizkusili jedi vseh tekmovalcev.
Naši učenci so bili zelo uspešni. Osvojili so srebrno priznanje.
Še enkrat čestitke!
Mentorica: Jasna Cigut