šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V petek, 5. 5. 2023, smo se nadarjeni učenci od 7. do 9. razreda odpravili v Radence, kjer smo se udeležili delavnice strežbe, kuharske delavnice in turistične delavnice. Na pot smo se odpravili ob 7.20 uri in po pol ure vožnje smo prispeli v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci.

V kuharski delavnico smo se naučili pripraviti nekaj okusnih jedi: koprivino juho, paniranega piščanca, zelenjavno rižoto in sadni tiramisu. V delavnici strežbe smo se naučili pravilne priprave pogrinjkov in pravilne uporabe pribora ter bontona pri mizi.

Po delavnici strežbe in kuharske delavnice, smo okusili jedi, ki smo jih pripravoljali skupaj z dijaki srednje šole. Nato sta nas dijaka (eden izmed njiju je bil naš bivši učenec Maj Mlinarič) popeljala pa učni poti, ki je nastala v okviru turističnega projekta Čutim vodo. Ogledali smo si znamenitosti, se sprehodili po parku in skozi hotel Radin. Na učni poti smo se naučili veliko o mineralni vodi in izvedeli veliko zanimivih informacij o zgodovini in pomenu mineralne vode za zdravje.

Ker je bil dan sončen in topel, smo se ga odločili zaključiti s sladoledom. Ta dan je bil resnično poln novih izkušenj in znanja.

                                                                                                  Naja Ozmec

Dostopnost